Thursday, October 8, 2015

Shell Out Tak Halal???

Shell Out.. masa tgk org ramai2 post makan kat sana .. macam teringin je sebb peminat seafood.  So plan next time balik Kajang nak singgah.

Jadi hari selasa tengok rancangan 'MELETOP'.. Dari situ dapat tau owner restoran tu Chinese.  Adik aku yang excited telah bertanyakan sendiri kepada owner tersebut melalui FB mengenai status halal Shell Out dan juga pendapat dari Jakim sendiri.


 Ini Jawapan dari Jakim


 Ini jawapan dari pihak Shell Out sendiri

Jadi bagi mereka yang yakin untuk makan kat Shell Out tiada masalah kerana tepuk dada tanya iman. 
  Mencari yang halal itu fardhu (wajib) jd jom try Ocean Hauz ala2 Shell Out yang pasti milik orang Islam dan boleh makan tanpa was2.  Boleh melawat fb pemilik Ocean Hauz iaitu En Acey Ibrahim
Lokasi di Seri Bangi Seksyen 8 (atas restoran bangi steak house)

 pic kredit fb En Acey

"Mencari yang halal itu fardhu (wajib) bagi setiap orang Islam" Riwayat Dailami
"Wahai sekalian manusia! Makanlah daripada apa yang ada dibumi, yang halal, yang baik (halalan tayyiban)" Surah Al Baqarah ayat 168


~ iLLa fYRa ~

7 comments:

  1. Salam sis. Boleh nanti kami nak jemput berShell Out kat cafe kami. Cafe di Kota Kemuning Shah Alam.
    .
    Kami tgh on promo for menu baru ni sempena Merdeka. InsyaAllah yg halal kami sama sediakan.
    .
    Boleh hubungi kami di 0187791468 Asrul atau Puan isteri saya Rahimah di 0187771468 juga.
    .
    Sis boleh follow kami juga di fb.com/mystorycafekk Instagram pun sama.
    .
    Boleh kami atur nanti masa untuk bersama keluarga or friend to cuba masakan kami juga ya.
    .
    Terima kasih. Wassalam waRahmatullah waBarakatuh.
    .

    ReplyDelete
  2. Salam Sis boleh kami nak jemput singgah berShell Out di My Story Cafe.
    .
    Nanti boleh hubungi kami kat 0187791468 or 0187771468. Tengah on promo Merdeka forcour ShellOut menu Jari Comot kami. boleh check us out kat www.fb.com/mystorycafekk ya.
    .
    Terima kasih. Wassalam waRahmatullah waBarakatuh.

    ReplyDelete