Thursday, October 18, 2007

Raya... Raya.... Raya

Blik ke kg pd mlm raya.. pas ayah aku blik keja .. bertolak dr rumah ms tu dah dkt pukul 6.. then decide berbuka dlm keta je laa.. then setelah berbincang .. kami msk ke drive thru kat KFC n beli something utk berbuka.. TIme tu kat Kajang laie.. pas tu dlm kul 8.30 br bertolak... sepanjang perjalanan mmg teruja sgt nak blik kg... smbl tu dgr lagu raya .. best sgt.. jln mlm tu smooth jer.. tak jem lgsg.mybro dah bertolak awal n berbuka kat umah tunang dia kat Sungkai.. n then we all meet kat hentian Tapah..... dlm kul 12.30 br sampai kg..




Raya Pertama



Pagi raya mcm biasa memohon kemaafan dr ke2 parent.. ngan saudara mara... mlm tu ade famili Pak Cik Syed and famili Pak Jang.. tu pun dah havoc satu rumah.. kami sefamili pakai baju kaler carrot taun ni n Pak Jang sefamili lak pakai warna babyblue... selalunya kami 2 famili yg gemar pakai warna sedondon.. hehehe...



Tak sangka wpun dah umo 25 taun dpt gak aku $$ ry. .. thanks Mak Jang.. hehehe...pas dah abis sesi bermaafan .. sesi bergmbr plak... mcm2 gaya laa di buatnye... lepas tu time makan n then decide sume nak close house g berya kat Taiping coz ms tu nak melawat TokSu Wok yg skt (arwah) .. firstly g kubur Tok Wan kat Kg Jambu.. pastu g umah Pak Cak plak kat TMn Long Jaafar... kat umah Pak CAk jpa lak ngan famili Papa Cik... ade 4 famili laa sumenya... dah selesai beraya kami beransur ke Air Kuning.. nak melawat umah Tok Su n Tok Cik... sedih tgk keadaan Tok Su.. dia skt barah tiroid... tp still ingat kat kami sume... dpt gak la jpa dia wat kali terakhir... Bl dah melawat Tok Su n TOk Cik .. kami balik ke kg .. tp famili Mak Jang terus beraya kat area Taiping tue.. Blik je kat kg.. kami sume berkumpul n mkn ns .. hahahaha.. kelaparan sbnrnya sume ....




Raya Kedua






Pagi tue dpt pgglan dr Mak Ngah yg Tok Su tenat... Pak CIk Syed trs bw Mak Tok ke Taiping.. kami yg len2 just duk kat kg jerk.. Mak pun tak bape sihat.. br blik dr klinik... mlm raya tu Mak skt ... so rest kat umah je laa... aku ngan yg len2 layan tv laa... tak g mane2 pun... pastu famili Pak CAk dtg... jpa Azni trs borak2 kosong .. siap wat lawak laie... sesi bgmbr tak lupa .. hehehe... tup2 dpt call kata Tok Su dah meninggal.. (AL Fatihah)...




Raya Ketiga



Pagi tu ... kami menghadiri majlis pengebumian Tok Su... semoga rohnya di cucuri rahmat... Aminn.... lepas blik dr majlis... ptg tu kami berangkat ke rumah Mak Tam plak kat Kuala Muda Penaga... dia wat open house.. tp kami sampai dah lewat so ramai yg dah blik.. mlm tu kami bermlm kat umah Mak Tam... kat umah Mak Tam sume nya mengadap astro je laa.. tak tau nak wat apa...



Raya Keempat


Lepas breakfast n rest2 hr ni open house kat umah Mak Lang plak kat ALma.. so aku sefamili n Mak Tam Sefamili g plak umah Mak Lang... mkn2 .. n then bertlk blik semula ke kg... sampai kat kat kg ramai gak yg ade ms tu ... famili Mak Ngah dgn adik2 n menantu2 dia... riuh blik arr hr tue... dah dkt maghrib br dorg beredar... kami as usual tgk tv tp siaran tak clear coz asyik ujan jerk... aku, Nina n my bro nak mengacau Awa yg lepak kat blik atas.. dah mcm spy lagak kami ber3... tp tak menjadi lak mission kami tue coz Awa ternmpk my bro yg tgh menyorok bw meja.. hampeh tul... pastu lpk2 kat dlm blik wat cite2 hantu plak.. isk.. dah laa malam tp kami berempat sibuk bercerita psl cite hantu.. lps tu mula laa memasing tkt.. hehehe.. sampaikan nak ke toilet pun tkt... tu laa x de keja nmnya :P


Raya Kelima


Hr keberangkatan blik ke Kajang.. hehehehe... dlm kul 10.30 kami bertolak dr kg.. pastu singgah kubur Tok Wan pastu berangkat ke Taiping.. singgah umah Mak Cak sekali laie.. pas mkn2.. g round2 bandar Taiping n mkn kat Doli.. tmpt keow teow plg best.. punya laa ramai org.. dlm kul 3 br btlk bllik.. ujan dah laa lbt pastu jem plak tue.. tp alhamdullih kami selamat sampai kat kajang dlm kul 7mlm...



5 comments:

  1. syoknye ko raya jalan je keje.. dpt jumpa sedara mara..

    ReplyDelete
  2. ye arr... ayah aku cuti pnjg laa katakan

    ReplyDelete
  3. Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

    ReplyDelete